<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Krav om universell utforming

Har du fått kontroll på de 47 kravene for universell utforming? 

I denne artikkelen hjelper vi deg med å kartlegge hva du må vite om kravene. I tillegg får du informasjon om tilgjengelighetserklæringen som alle offentlige virksomheter må presentere på nettsiden sin - og du?
 
Denne må oppdateres årlig!
 
Stortinget har vedtatt at universell utforming av nettsteder og apper skal følge EUs webdirektiv (WAD Web Accessibility Directive)

Krav om tilgjengelighetserklæring (WAD) 

Alle offentlige virksomheter må presentere en tilgjengelighetserklæring på nettsiden sin. I denne skal dere beskrive hvordan organisasjonen oppfyller hvert enkelt krav i forskriften, og hvordan dere har planlagt å følge opp punkter som eventuelt ikke oppfyller kravene. 

Nettstedet skal testes og vurderes mot alle de 47 minstekravene i WCAG 2.1. Virksomheten må da svare på et fast sett med spørsmål til hvert av kravene, og lenke til erklæringen fra nettsidene. 

Her finner du informasjon om hvordan dere lager en tilgjengelighetserklæring, ofte stilte spørsmål og forklaring på ord og uttrykk.

Kravene inneholder punkter som skal ivaretas med tanke på: 

  • teknisk løsning
  • visuelt design 
  • innhold (for eksempel tekstoverskrifter, bilder og andre elementer)

Husk å oppdatere tilgjengelighetserklæringen

Hvert år må du oppdatere tilgjengelighetserklæringen og gjennomgå kravene. Det gjelder også hvis det skjer noen store endringer på nettsidene dine. Det betyr at det ikke skal gå mer enn 12 måneder mellom hver oppdatering.

Felles tilgjengelighetserklæring

Det er ikke mulig å lage en felles tilgjengelighetserklæring. Erklæringen tar for seg mange punkter som vil være individuelle for hvert enkelt nettsted.

Hva må dere gjøre? 

Hva kan vi bistå med?  

Ta kontakt med oss her 👇

 

Skrevet av Malin Tøsdal

Legg igjen en kommentar