<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvorfor valgte Enebakk kommune å fornye nettsidene?

Med et ønske om at nettsidene skal være innbyggerens trofaste kilde til informasjon, innså Enebakk at de trengte et nytt publiseringsverktøy som kunne gjøre jobben.

– De gamle nettsidene var lite brukervennlige, utdaterte, rotete og kaotiske. Det var helt klart nødvendig å gjøre noe for å bedre brukervennligheten. Særlig for innbyggere, forteller Aksel Ian Edgar-Lund i Enebakk kommune.

Aksel jobber som kommunikasjonskonsulent, og i hverdagen arbeider han tett med Anders Jahr som er digitaliseringsansvarlig i kommunen. De to blide karene fra Enebakk er helt samstemte på hva de ønsket seg da de skulle i gang med et nytt publiseringsverktøy.


Én samlet plattform

Vi hadde 11 separate nettsider i kommunen, så vi ønsket oss et CMS-verktøy som kunne samle nettsidene under en plattform, forteller Aksel. 

Han tenker litt før han fortsetter.  

Det var også viktig for oss at nettsidene skulle være enhetlig, samtidig som vi ønsket at alt skulle være tilgjengelig på ett sted. Både vedlikeholdsmessig, men også for publikum.

Se også: Over 60 nettsider i samme løsning

Meny - Enebakk kommune

Illustrasjon: På Enebakks kommuneside er det enkelt for besøkende å finne frem.

En partner å lene seg på

Vi så også etter god support, legger Aksel til. 

Han ser bort på sin kollega Anders, som nikker og smiler. 

Vi har ikke den beste kapasiteten i kommunen. Så det å ha en god partner å lene seg på, med gode løsninger og et godt supportapparat, var veldig viktig for oss. 

Irene og Even fra Supportsenteret 1

Responsive nettsider

Digitale vaner endrer seg over tid, og i dag er det avgjørende med nettsider som kan tilpasse seg både mobil, pc og nettbrett. Det fikk Enebakk erfare.

Nettsidene vi hadde var ikke tilpasset mobile enheter, og når statistikken viste at 70 % besøkte nettsidene fra mobil, var dette en dårlig match, forteller Anders. 


Utvidet funksjonalitet

De to karene forteller videre at de hadde et ønske om å gjøre mer ut av nettsidene - som for eksempel å kunne presentere tjenestene til kommunen på en ny og enklere måte.

Den gamle nettsiden la ikke til rette for utvidelser som for eksempel en Min side-løsning. Den ga oss ikke mange muligheter til å gjøre nettsiden mer personlig for den enkelte besøkende, reflekterer Aksel. 

– Ja, det var mange behov som skulle dekkes, legger Anders til. 

👉 Personlige nettsider - Hvem sier nei til det?

Gjorde grundige undersøkelser

Da startskuddet for prosjektet gikk, hadde kommunen en grundig plan for hvordan de skulle oppnå målene sine. De startet med å kartlegge markedet - og det var ikke snakk om å ligge på latsiden. Tvert i mot, det ble gjort et omfattende forarbeid, og alle skarpe hoder var skrudd på.

Vi gjennomførte grundige undersøkelser i markedet for å se hvilke muligheter som var der. Det gjorde at vi bli godt kjent med leverandørene, og kunne skru opp ambisjonene. Hovedmålet var å finne et brukervennlig nettsted for innbyggerne, men også for oss redaktører som skal bruke det daglig.

En god match

– Under demoen med ACOS fikk vi bekreftet at ACOS CMS hadde all funksjonalitet vi trengte, og mer til. Vi er veldig fornøyde med den nye plattformen, og føler på ingen måte at noe mangler. Det er betryggende, utdyper Anders. 

Aksel legger også trykk på at førsteinntrykket i den innledende dialogen ble avgjørende.

 – Vi fikk et godt inntrykk av personene vi møtte i ACOS, og det unike og personlige engasjementet de utstrålte. Dette var noe jeg satt veldig pris på, og det var med på å skape en skikkelig tillitsvekkende dialog.

P1099398 copy

Fra digital sinke til ledestjerne

Og resultatet av alt arbeidet? En ny, moderne nettside som er både brukervennlig, oversiktlig og intuitiv, men mange muligheter for personlig informasjon til den besøkende gjennom en Min side-løsning.


Illustrasjon: De nye nettsidene til Enebakk kommune

 

Vil du se mer av resultatet?

Besøk enebakk.kommune.no,
klikk deg rundt, og la deg begeistre 💥

 

Skrevet av Malin Tøsdal

Legg igjen en kommentar