<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik løser Hå kommune karanteneforvirringen

Det er ikke enkelt å holde tungen rett i munnen når karantenereglene endrer seg titt og ofte. 

Men, er du så heldig å bo i Hå kommune trenger du ikke bekymre deg. De har nemlig laget et eget karantenekompass til innbyggerne sine.

- De positive tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg, og har kommet fra både innbyggerne og andre kommuner, forteller en begeistret Nils-Ove Støbakk. Han er rådgiver for kommunikasjon og innovasjon i Hå kommune, og er en av oppfinnerne bak karantenekompasset.

Hva er karantenekompasset?

Målet med karantenekompasset er å gi innbyggerne raskt og enkelt svar på om de må i karantene, uten at de trenger å kontakte kommunen eller koronatelefonen. 

"Det fantes allerede noen karanteneveiledninger der ute, men det var ingen som vi følte var oversiktlige nok. Vi så derfor på verktøy vi allerede hadde, og da viste modulen "Veiviseren" i ACOS CMS seg å være midt i blinken" sier Nils-Ove

Slipper å lese store mengder tekst

I stedet for å presentere alt innholdet i en tekst, kan du lage en veiviser som gir innbyggeren et klart og tydelig svar, basert på valgene de gjør underveis.

"Veiviseren er genial. Den er helt perfekt fordi innbyggerne kun trenger å forholde seg til den informasjonen som er relevant for dem og deres situasjon. De slipper å lese store mengder med tekst for å finne svaret, legger Nils-Ove til. 

Karantenekompasset

Svært enkel å sette opp

Det var ingen problem for Nils-Ove og kollegaene å få satt opp karantenekompasset, og de trengte ingen forkunnskaper før oppsettet. Når det dukket opp spørsmål gikk de rett inn på hjelpesiden i ACOS CMS, og fikk svarene de trengte.  

"Karantenekompasset ble lansert allerede dagen etter at det ble laget. Alt i alt gikk det veldig raskt å få det på plass. Vi hadde gjort klar teksten på forhånd, så da ble prosessen ekstremt effektiv", forteller Nils-Ove. 

Han er rask med å legge til: 

"Vi markedsførte oss på Facebook og der fikk vi god respons. Det var mange som delte innlegget videre, noe som tyder på at det var et behov for en slik løsning." 

Effektiv informasjonsflyt

I Hå kommune er det kommunikasjons- og innovasjonsavdelingen som har ansvaret for karantenekompasset, men kommuneoverlegen har vært med som faglig redaktør. 

"Rent formelt så er det kommunikasjonsavdelingen som har tatt seg av oppsettet, og så blir alt innholdet sendt til kommuneoverlegen for godkjenning. Dette gjør at alt blir faglig forankret". 

Flere Veivisere i vente

Det er ingen tvil om at Hå kommune er fan av Veiviseren. 

De har allerede lansert Hurtigtestkompasset, som et steg 2.

"Det kommer garantert flere veivisere på nettsiden. Vi har mange budskap som skal ut, til forskjellige mottakere. Med Veiviseren luker du vekk all unødvendig informasjon, som gjør at den blir et svært effektivt verktøy"
 

Han avslutter med å si:

"Så til dere som lurer på hva som er under panseret på nettsiden, er det ACOS CMS og under Karantenekompasset og Hurtigtestkompasset finner du modulen Veiviseren".

Har du lyst til å høre mer om løsningen?

Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt med deg for en spennende prat! 

 

 

Skrevet av Malin Tøsdal

Legg igjen en kommentar