<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skap en tettere dialog med innbyggerne

Fram til nå har Min side vært en separat del av kommunens nettside. Slik trenger det ikke å være. 

Nå kan du slå sammen nettsiden og Min side, slik at informasjon og tjenester for innbyggerne blir tilgjengelig på ett og samme sted. 

Se for deg at du skal finne ut noe om eiendomsskatten din, og tar snareste vei til Google for å gjøre et søk. I søketreffet dukker det opp en artikkel fra kommunen du bor i, som inneholder verdifull informasjon for deg.

Kort vei til rett svar

Ikke bare finner du svar på hvor stor skattesatsen er, når fakturaen kommer og hvilke unntak som finnes. Artikkelen gir deg også svar på hvor mye akkurat du betaler i eiendomsskatt, og det stopper ikke her.

Du får også se selve utregningen slik at du kan dobbeltsjekke at alt stemmer. Det er vel noe de fleste setter pris på? Særlig hvis du er en av de som liker å ha orden i sysakene. 

Nå løser du hele oppgaven din på én og samme plass, og du slipper å navigere mellom ulike deler av en nettside for å finne ut av dette. 

Og "du" i dette eksempelet, er en reell innbygger i din kommune. 

Gjør det enkelt for innbygger

Publikum vil alltid lete i informasjonsartiklene dine ved å søke, eller ved å følge menyen på nettsiden. Her forventer de å finne svarene de trenger. Da hjelper det lite at halve svaret ligger i artikkelen, og resten på Min side. 

Mange kommuner har i dag en Min side-løsning som ligger adskilt fra nettsiden. Her sendes innbyggerne ut fra nettsiden og inn på en ny nettside, som i noen tilfeller har ulikt design fra originalnettsiden. Det kan skape forvirring, og øke sjansen for at innbyggerne heller tar kontakt med deg for å få hjelp. 

Les også: "Hvorfor trenger du en Min side løsning?"

Personlig innhold i artiklene på nettsiden

Et av tiltakene du kan gjøre for å unngå forvirring er å sette inn Min side-innhold direkte i artiklene. Det vil gi innbyggerne mer personlige informasjonssider, og de vil enklere finne svarene de trenger. På den måten eliminerer du også unødvendige navigasjonssteg.

Kort fortalt: Du sender Min side til innbyggerne, i stedet for å sende innbyggerne til Min side. 

Vil du ta en sniktitt på hvordan tjenesten ser ut? Se hvordan innholdet presenteres i artiklene på nettsiden, og andre tjenester på Min side her:

Test tjenesten som en innbygger

 

Visning av Eiendomsskatt - GIF


Oppgaveløsning der det hører hjemme

Å skape fornøyde innbyggere krever at du har de riktige løsningene som forenkler deres hverdag. Våre digitale forventninger er høyere enn noen gang, og tålmodigheten vår kan sammenlignes med størrelsen på en knappenål. Årsaken er at flere og flere av oss er vant med å få personifisert innhold. Vi får det i banken, hos forsikringsselskapet, telefonselskapet, bompengeselskapet. Ja, listen er lang. 

Gevinstene for kommuner som tilrettelegger for dette er mange, og en av de største er denne: Spart tid og ressurser, ved at innbygger selv finner frem. Den sparte tiden kan brukes til å utvikle flere digitale tjenester, som vil gi enda flere gevinster. Det kaller vi en vinn-vinn situasjon. 

Og så finner du selvfølgelig fornøyde innbyggere høyt oppe på gevinstlisten. 

 

Har du lyst til å se løsningen?

Test tjenesten som en innbygger

Eller så kan du fylle ut skjemaet under så tar vi kontakt med deg for en spennende prat!

 

Skrevet av Malin Tøsdal

Legg igjen en kommentar