<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

La innbygger følge saken sin på Min side

Får du mange spørsmål om status på byggesøknaden? Hva som gjenstår før den blir godkjent? Eller kanskje trenger du flere vedlegg før søknaden kan behandles?

Nå kan innbyggerne følge saken sin på Min side. De kan bli løpende oppdatert på status, og enkelt ettersende dokumenter hvis det er noe som mangler.

Du kan gjerne sammenligne denne tjenesten med Posten. Pakken er bestilt hos favorittbutikken din, og du fått beskjed om at antatt levering er fredag neste uke. Likevel har du installert pakkesporingsappen til Posten, og følger pakken med argusøyne hele veien.

Pling – Hemsedal. Pling – Bergen. Pling – klar til levering.

Det ble fredag slik de anslo, men jammen var det en kjekk reise over fjellet. Og du var informert om status hele veien til postkassen.

Slik har innbyggerne det også når de sender en søknad. Det er ikke lenger nok å fortelle de at du har 12 uker behandlingstid på en byggesøknad. De forventer mer – de vil vite hva som skjer, at det er framgang i saken og hva neste steg er. Hører de ingenting fra deg, kan du nærmest vente på telefonsamtalen. Hva blir resultatet av det? Jo, behandlingstiden blir lengre og dyrere når du må besvare telefonsamtaler i tillegg. 

Test løsningen som en innbygger

Kan følge saken fra A-Å

Aller helst vil innbyggerne ha svar på søknaden på sekundet. Dette er noe utfordrende med større byggesøknader, men er mulig når de ønsker betalingsutsettelse på fakturaene sine.

Behovet for å være løpende informert, det kan vi dekke. Nå kan nemlig innbyggerne følge saken sin fra A til Å på Min side. 

Visning av status på Min side

Les også: Hvorfor trenger du en Min side løsning?

Hvordan fungerer det? 

Behandlingsflyten bygger du akkurat som før, enten det er i skjemaverktøyet, sak- og arkivsystemet eller andre steder. Den eneste forskjellen er at du også legger til noen statuspunkter, slik at innbygger får beskjed når søknaden passerer disse.

Innholdet i statusene bestemmer du selv, slik at de kan tilpasses ditt behandlingsløp. Må innbygger ettersende et dokument, legger du selvsagt med lenke til skjemaet de skal bruke, og dokumentet legges automatisk i rett sak. Skulle det være utført et vedtak eller avslag, finner de dette i statusen.

Med andre ord: enkelt for innbygger, tidsbesparende for deg.

 

Har du lyst til å se løsningen?

Test tjenesten som en innbygger

Eller så kan du fylle ut skjemaet under så tar vi kontakt med deg for en spennende prat!

 

 

Skrevet av Malin Tøsdal

Legg igjen en kommentar