<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Bilde av Conrad

Drømmen om et digitalisert Norge

Hadde du turt å pantsette både hus og bil for å satse alt på en god idé? Det gjorde Conrad. Heldigvis.

Historien om ACOS er historien om Conrad Hansen. Og den starter på midten av 90-tallet, når Internett gjør sin store innmarsj og skaper uendelige muligheter - og nye behov.

Internett forandrer verden

Vi spoler tiden tilbake. Internett melder sin ankomst, og en rekke internettselskaper fokuserer på løsninger for privatpersoner.

Men ikke Conrad.

Conrad ønsker heller å etablere et programvareselskap, som gjennom internettbaserte verktøy og applikasjoner kan forenkle tunge arbeidsprosesser for offentlig forvaltning og private bedrifter. Han ser at det ligger store muligheter i å forbedre kommunikasjonen på tvers av brukere, kunder og innbyggere.

Med en stor tro på sin egen idé, pantsetter han både hus og bil for å realisere sin visjon. Og i 1997, i et lite uthus på Knappskog, blir drømmen virkelighet: Han etablerer ACOS.

Conrad får med seg et knippe nøkkelpersoner, og sammen begynner de på reisen. Men, i et marked preget av flere store og veletablerte firma – kan lille ACOS lykkes?

Bilde 1: ACOS sitt første kontor i uthuset til Conrad

 

Bilde 2: Conrad utenfor uthuset (Kilde: BT)

 

Hard konkurranse og viktige kunder

Conrad og ACOS møter tøff konkurranse fra større og mer rutinerte selskaper, og det kjempes hardt for tilværelsen. Med ny teknologi og utallige arbeidstimer, utvikler ACOS fagsystemer som dekker alle krav og behov hos kundene.

Likevel er det ikke nok.

Til tross for at kundene liker dette nytenkende ACOS, velger de fleste tryggheten ved å kjøpe fra de større leverandørene.

Ustoppelige ACOS

Men Conrad gir ikke opp.

Han vet at ACOS har unike løsninger som skiller seg ut i markedet, og nå er det stadig flere som ser hva ACOS sine kunder får til i praksis. Små organisasjoner er fleksible, og kan gi døgnåpne selvbetjeningsløsninger, fullintegrert med saksbehandlingssystem. Dette er noe de store organisasjonene enda ikke er i nærheten av å kunne tilby.

Når kalenderen viser 2000-tallet vokser ACOS raskere enn noen gang. De ansatte jobber hardt og målrettet - og leverer stadig bedre resultater. Dette skjer samtidig som mange IT-selskaper nå sliter som følger av at .com-boblen sprekker.

I markedet skiller ACOS seg ut ved å være en smidig og fleksibel leverandør, med en fagkunnskap og oppmerksomhet mot kundene som blir bedre og bedre mottatt. De gode referansene kommer og den positive omtalen gjør seg gjeldende stadig oftere.

 

Snipp, snapp, snute?

Året er 2021. I en alder av 74 år velger Conrad å tre av som styreformann i selskapet, 24 år etter oppstarten i det lille uthuset. Med stolthet kan han nå fortelle historien om drømmen som ble til virkelighet.

Fra å være en liten, ukjent nykommer har ACOS blitt et av Norges ledende IT-selskaper med kunder over hele landet, både i offentlig og privat sektor. ACOS utvider stadig sin stab for å kunne hjelpe den voksende kundemassen med å bli mer selvbetjente, spare tid, få mer kontroll, yte bedre service og kommunisere mer effektivt med egne kunder, samarbeidspartnere og innbyggere.

Det sies at bedrifter aldri må slutte å rette blikket fremover, og i ekte Conrad-ånd jobber ACOS hardt hver eneste dag for det vi tror på. Conrad har fremdeles store visjoner for fremtiden, og setter stadig nye mål for hvordan ACOS og de mange produktene skal videreutvikles – til det beste for både kunder og samfunn.

Historien om Conrad og ACOS slutter altså ikke her. Heldigvis.

 

Skrevet av Kristin Elisabeth Larsen

Legg igjen en kommentar