<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nettsiden fikk et bunnsolid løft

Nordland fylkeskommune erfarte at nettsidene ikke fungerte optimalt. Dette resulterte i mye unødvendig arbeid for webredaktørene, så da var det bare en ting å gjøre: 

Redesigne hele nettsiden og produsere nytt og oppdatert innhold! 

Håvard Vognild er digitalrådgiver i fylkeskommunen, og deltok i prosjektet med å redesigne og bygge opp nettsiden på nytt. Og det var en blid og fornøyd Håvard vi møtte for en prat om hvilke erfaringer han gjorde seg under prosjektet. Disse erfaringene deler han gledelig med deg som vurderer å gi nettsiden en makeover.
 
 
Håvard Vognild_001 (1)
👋 Håvard Vognhild, digitalrådgiver i Nordland fylkeskommune
 


"Innbyggeren var ikke i fokus og sid
ene bar preg av å være bygget på hva vi hadde behov for å fortelle, ikke hva innbyggeren hadde behov for å vite" 

- Håvard Vognild, digitalrådgiver


Det Håvard påpeker her, er kanskje den viktigste grunnen til å stoppe opp og gjøre en vurdering av egne nettsider.

Er nettsidene dine lagt opp til at ditt publikum finner enkelt frem, forstår informasjonen som ligger der, og får utført oppgavene de kommer for?

Hvis du med 100% sikkerhet kan svare ja på de tre spørsmålene, og da mener vi et høyt og tydelig JA, så kan du klappe deg selv godt på skulderen. 

Utdatert design og doble artikler 

"Nettsidene vi hadde ble designet i 2008 og satt i drift i 2009, og bar preg av at de var gamle. Designet var gammelt og innholdet for omfattende. Flere av artikler lå dobbelt og trippelt. Da ble det vanskelig å vite hvilken informasjon som var oppdatert og korrekt. Det førte også til at søket og hastigheten ble tregere og tregere" sier Håvard med et reflekterende blikk. 


Nå kan Nordland fylkeskommune være sikker på at innholdet som ligger på nettsiden er godt og gjennomarbeidet. For de valgte nemlig å starte på "scratch" med innholdet. Et fornuftig og gjennomtenkt valg for å sikre høy kvalitet på nettsiden. 

"Vi valgte å la alt gammelt ligge på den gamle serveren og satte opp en ny server og startet fra bunnen av. Dette har vært nyttig, og vi hadde gjort det samme igjen i dag, hvis vi skulle startet på samme jobben på nytt" sier Håvard og smiler.
 

Innbyggerne sa ifra 

Inne i CMS-verktøyet ligger det en tilbakemeldingsfunksjon som gjør at innbyggerne kan gi tilbakemelding på om de fant de det lette etter på nettsiden. 

Fant du det du letter etter - NFK

Bilde: Hentet fra nettsiden til Nordland fylkeskommune

Denne funksjonen ble svært hjelpsom for fylkeskommunen i avgjørelsen om å gi nettsiden et løft. 

"Vi hadde ganske mange tilbakemeldinger på at innbyggerne ikke fant frem. Stort sett handlet tilbakemeldingene om at innbyggerne ikke fant svaret de letter etter"

Han er rask med å legge til "ACOS CMS er gull! - og med de nyeste oppdateringene i versjon 16.8 har jo alt blitt veldig mye enklere"

Effektiv leveranse

Under prosjektet ble det lagt opp til et tett samarbeid.

"Vi hadde jevnlige møter med prosjektleder i ACOS og det syns jeg fungerte veldig godt. Kristiane, som var prosjektleder var veldig tydelig, og alltid grundig forberedt. I tillegg hadde vi en dedikert utvikler som jobbet tett med oss i prosjektfasen. Dette var veldig nyttig ettersom responstiden fra ønske til implementering var relativt kort" 

Når vi snakker om hvilken del i prosjektet som var spesielt nyttig er Håvard rask med å trekke frem workshopen og særlig én øvelse. 

 


"Gjennomgangen av brukerreiser og øvelsene med å
sette brukerne i fokus.
Vi hadde en workshop med Kristiane hvor hun lærte oss hvordan vi skulle gjennomføre brukerreiser.

Dette ga oss noen skikkelig aha-opplevelser og vi fant raskt ut at flere av tjenestene våre ikke fungerte" sier han med et glimt i øyet. 


"Fikk gevinstene vi ønsket oss"

Det er flere forventninger til hva man oppnå ved å redesigne nettsiden, og heldigvis kan Nordland fylkeskommune se frem til mange gevinster.


"Gevinstene vi har fått etter redesign av nettsidene er mange! Ikke bare har vi fått nettsider som er fine og se på, med gode brukerreiser. Vi har fått oppdatert innholdet, som vil føre til mer fornøyde innbyggerne.

Desto mer innbyggerne klarer å utføre på nettsiden, jo mer gevinster gir det til oss. Dette kan jo korreleres rett tilbake til sparte kroner og ører, da vi kan fokusere på andre oppgaver.

I tillegg har vi fått ned antall bilder, filer og annet som ligger på serveren. Dermed har ting blitt mye kjappere enn det var" 

 


Fikk ta del i andres erfaringer 

Vi er glade for at Nordland fylkeskommune valgte å gjennomføre prosjektet sammen med oss, og det kan tyde på at gleden er gjensidig: 

"ACOS har vært leverandøren av nettsiden vår i mange år. Vi visste at ved å velge dere fikk ta del i kunnskap fra andre fylkeskommunale- prosjekt som dere har bistått i. Det var synergieffekter som vi ville få glede av. I tillegg har vi god kjennskap til ACOS sin funksjonalitet og vi var trygge på at det produktet vi fikk ville være funksjonelt og bra" 

"Ettersom at jeg har vært med i FAGgruppen, kjente jeg også ACOS godt som leverandør. Og så vil jeg trekke frem supporten hos dere. Support fungerer helt gull, de gjør en kjempejobb! Det er alltid god stemning, og effektiv hjelp"

Bonustips fra Håvard - til deg som vurderer å redesigne nettsiden!

  • Ha en liten dedikert gruppe som jobber med prosjektet, så kan du heller ha ting ute på høringsrunder. 

  • Etabler et godt samarbeid med avdelingene som skal produsere innhold til artiklene (gjerne en kontaktperson i hver avdeling) 

  • Avklar at du har vetorett på hva som skal publiseres, også på språk, stil og tone i tekstene. 

  • Sett av nok tid til innholdsproduksjon! 

Se de nye nettsidene her!


Vurderer du å lage en ny nettside?

Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt med deg for en spennende prat!

 

Skrevet av Malin Tøsdal

Legg igjen en kommentar