<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

- Det handler om totalgevinsten ved å drifte i skyen ⛅

SaaS ble løsningen! Med et overordnet mål om å ikke drifte noe i eget datasenter, valgte Ullensaker kommune å overlate driften av deres sak- og arkivsystem til noen andre.

Lars Elstad, leder for innovasjon og digitalisering i Ullensaker kommune, forteller at overgangen til WebSak+ og sky har frigjort mye tid for de ansatte i kommunen.

Ikke nok med det, det har klargjort veien for fremtidig utvikling i innovative Ullensaker. Kommunen var aldri i tvil om at det var nettopp en skyløsning de trengte:

For vår del handler det om totalgevinsten, og om at alt skal opp i sky på et tidspunkt. Det handler om at det er tjenesten som i større grad forvalter løsningene. Det tror jeg er noe av den viktigste effekten, med å flytte løsninger ut i sky.

Hvordan opplevde Ullensaker kommune overgangen til skydrift?

Se hele intervjuet med Lars i videoen under, her får du blant annet svar på:

  • Hvilke forventninger de hadde til skyløsningen
  • Hvordan de opplevde samarbeidet med ACOS
  • Hvordan arbeidshverdagen for de ansatte har endret seg
  • Hvilke refleksjoner de satt igjen med ett år etter driftsstart

 

Den største gevinsten

Arbeidsdagen til de ansatte i Ullensaker kommune har endret seg betraktelig etter at de flyttet WebSak i skyen. IT-avdelingen har fått frigjort mye tid som vanligvis hadde gått med til drift av løsningen, i tillegg har også saksbehandlerne tjent på overgangen til skydrift:

- De som jobber med sak- og arkiv har fått en helt annen tilgang på kompetanse og ressurser fra IT miljøet, som nå er hos ACOS. Dette gjør at vi kan ha en raskere utvikling i kommunen. 

Et siste råd på veien 

- Jeg tenker for det første, så bør du bare flytte løsningene til skyen. For det andre må du være litt bevisst på at det kan være en del nytt med spesielle ting som scanning og integrasjoner. Om man er god i planleggingsfasen, så er det veldig uproblematisk. Vi flyttet som sagt veldig mange løsninger samtidig. ACOS er en av de største, og det gikk problemfritt!

 
- Vi gjennomførte mange migreringsprosjekter i samme periode, og med ACOS føltes det veldig trygg og godt - vi var prosjektmessig ivaretatt. 
 
 

Nysgjerrig på ACOS Skydrift?

Vi anbefaler en trivelig sky-prat med Eivind.
Gi han et lite vink i skjemaet under – så tar han kontakt med deg!


Eivind sirkel
Eivind Svellingen
Rådgiver tekniske tjenester og ACOS Skydrift, ACOS

 

 

Skrevet av Martine Toften

Legg igjen en kommentar