<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Person som tegner en pipe på et hus

Spar penger med automatiserte prosesser

Bor du i Kinn kommune og skal søke om å sette inn en ny pipe, rehabilitering av pipe, eller en ferdigattest når arbeidet er ferdig? Da kan du juble - for svaret på søknaden får du bare minutter etter den er sendt inn. 

Automatisering av regelstyrte prosesser har et stort potensiale, og for noen er det en uoppdaget gullgruve. Heldigvis oppdaget Kinn kommune denne dyrebare, og ikke minst besparende muligheten.

Frigjør ressurser til mer krevende oppgaver

Kinn kommune har kastet seg rundt og helautomatisert søknadsprosessen for piperehabilitering. Avdelingsleder for byggesak, Heidi Dyrøy, er hoppende glad for framskrittet.

"Vi har et stort omfang av saker som er omfattende, og krever nøye saksbehandling. Det er helt knall å kunne automatisere deler av arbeidet vårt, slik at vi frigjør ressurser til mer komplekst arbeid" forteller Dyrøy. 

ACOS har hatt et godt samarbeid med kommunen gjennom hele prosjektet.

"Automatisering av prosesser er noe vi alltid ønsker å bistå med, da vi vet hvor mange gevinster det gir. Dette var første gang ACOS har bistått i en automatisk piperehabiliteringsprosess, og det var utrolig spennende å ta del i prosessen. Prosjektet har gått smertefritt, som i stor grad kommer av den gode dialogen med Kinn kommune", sier Vegard Lund Moseid, prosjektkoordinator i ACOS.

Pipeskjema


Raskere svar, og fornøyde entreprenører

Ved å automatisere hele søknadsløpet slipper kommunen å bruke tid på å registrere søknaden inn i sakssystemet, og saksbehandler slipper å sende ut brev med godkjenning. Dette er manuelle oppgaver som har vært med på å forsinke arbeidet. Nå får entreprenørene svar så godt som umiddelbart!

"Søknaden blir arkivert med det samme entreprenøren har sendt inn søknaden. Fyller de inn opplysninger som oppfyller kravene til reglene rundt arbeidet, blir søknaden automatisk godkjent, og de kan starte arbeidet omgående. Det samme skjer når arbeidet med pipen er ferdig, og de er klare for å søke ferdigattest. Alt går automatisk" forteller Dyrøy.

Først i landet

"Hele saksgangen er regelstyrt, og da er det mulig å lage automatiserte prosesser. Dette var det ingen andre som hadde tenkt på tidligere, derfor gikk vi inn i et samarbeid med vår systemleverandør ACOS, om å utvikle en helautomatisert søknadsprosess. Det har vært en spennende og lærerik jobb, og nå gleder vi oss til å se effekten av arbeidet vårt" legger Dyrøy til.

Vil du lære mer om verktøyet de brukte? 

Jeg vil se produktvideo!


Eller, legg igjen kontaktinformasjonen din under, så tar vi kontakt for en hyggelig prat

 

 

Skrevet av Malin Tøsdal

Legg igjen en kommentar