<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=474587247064845&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Bilde av fingre som skriver på PC

Slik jobber du effektivt med digitale skjema

I en travel hverdag er det ikke alltid like lett å sette av tid til å lage og videreutvikle digitale tjenester. Det er mange oppgaver som står for tur og tidsklemmen - ja, den presser som aldri før.

Men, så var det den søknaden som egentlig skulle vært tilgjengelig for innbyggerne i går. Du vet kanskje hvilken søknad vi snakker om?

Det finnes selvfølgelig mange søknader som burde være tilgjengelig på nettsiden til en hver tid. Men i dette tilfellet snakker vi om
 

... søknad om tilskudd!

Søknadsskjemaene som må ut tidsnok, slik at dere unngår å bli ringt ned av fortvilte trenere som skal søke om tilskudd til årets sommercup. Eller de entusiastiske dirigentene i skolekorpset. Og la oss for all del ikke glemme kulturlederen som straks skal lansere en ny festival.

Her kommer en gledelig nyhet: Du kan få tilgang til over 800 digitale skjemaer som andre kommuner har bygget - inkludert tilskuddsskjemaet du febrilsk leter etter. Før du vet ordet av det er skjemaet lastet ned, tilpasset og publisert til nettsiden din.

Nå tenker du sikkert ...

... det er litt som en drøm som går i oppfyllelse.

Ja, det er det faktisk - i hvert fall for deg som er lei av å jobbe ineffektivt med skjema.
Delingstjenesten finner du inne i ACOS Interact. Interact er et komplett skjemaverktøy for å bygge, vedlikeholde  og finne smarte skjema.

Les mer om ACOS Interact her

 

Ta del i et stort fagnettverk

I bunn og grunn er delingstjenesten laget for deg. Skjemaene i delingstjenesten er en blanding av skjema som ACOS har utviklet og skjema som kunder har utviklet. Delingskulturen i tjenesten er høy, og det kommer i snitt 15 nye skjema på plass hver måned. Du kan for eksempel finne rundt 40 forskjellige skjema for ulike typer tilskudd, så sannsynligheten er stor for at du finner det du leter etter.

Over 170 kommuner bruker i dag ACOS Interact, og de fleste skjemaene i delingstjenesten er laget av- og for kommuner. Det betyr at nesten halvparten av Norges kommuner deler skjemaer. Hva betyr det for deg? Ekspertisen som brer seg gjennom Norges kommuner deles inne i verktøyet, og du kan bli en del av det! Du får kvalitet, fleksibilitet, og veien til å bli en digital kommune er kort.

Skjemaene som deles blir enda smartere og brukerbehovene endrer seg stadig. Da er det fint å kunne dele tips gjennom skjemaer, og sammen bygge gode, nyttige og brukervennlige skjemaer.

GIF-delingstjenesten

Spar tid med å dele skjema

Tilbake til tidsklemma: Ved å ha tilgang til 800 ferdiglagde skjemaer vil du garantert spare tid. Skjema som importeres fra delingstjenesten blir tilgjengelig i skjemabyggeren med en gang, og kan tilpasses og endres slik du selv ønsker. Alle skjemaene kan forhåndsvises og testes i nettleser før de importeres. Dette betyr at man kan klikke seg gjennom skjemaene uten å måtte åpne det i verktøyet.

Kan det bli bedre?

Klikk-og-dra funksjoner

Ja, det kan faktisk det!

Løsningen har ulike typer elementer for å kunne bygge et komplett skjema. Ved hjelp av enkle klikk-og-dra funksjoner kan du legge til felter og tilpasse de etter hvilket format, spørsmålstype eller funksjon det enkelte felt skal ha. Oppbygging av skjema skjer i «designmodus». Det betyr at når du bygger skjemaet vil utformingen se lik ut som det ferdigproduserte skjemaet. Inne i verktøyet finner du en egen forhåndsvisning hvor du får oversikt over alle skjema du har produsert. Du kan se gjennom og teste samtidig som du designer skjema.

Dersom du ikke finner skjemaet du er på jakt etter, kan du enkelt bygge det selv. ACOS Interact er utformet med tanke på at løsningen skal være intuitiv, gi god brukeropplevelse og ha en lav terskel for å komme i gang - uten at det går på bekostning av fleksibilitet, muligheter eller den kraftige skjemamotoren som ligger i bunn. 

Les også: "Slik lager du digitale tjenester - helt selv"

Ta del i nettsamfunnet

I tilknytning til delingstjenesten, og for å tilrettelegge for samarbeid på tvers av kommunegrensene, ble det opprettet et nettsamfunn for alle kunder som har Interact. Samfunnet styres av kundene selv både med tips og triks, spørsmål og svar. Våre konsulenter bidrar også med råd og veiledning. Dette kan være tips til hvilke skjema som bør benyttes og hvorfor, med lenke til delingstjenesten sine skjema.

I tillegg til fullverdige skjema deles det også skjemaeksempler på hvordan et script er bygget opp, regning på tider, kartbruk, tips til webservicer, bruk av datakilder og mye annet snacks. 

I nettsamfunnet kan du samarbeide med andre kommuner om å bygge skjema. Kanskje bruker nabokommunen din allerede ACOS Interact? Da blir jo saken enda enklere.

Nysgjerrig på hvilke skjema som er tilgjengelig i delingstjenesten?

Da vet du hva du skal gjøre: 

Se skjemaene i delingstjenesten

 

Eller, legg igjen kontaktinformasjonen din under, så kontakter vi deg for en hyggelig prat. 

Skrevet av Malin Tøsdal

Legg igjen en kommentar